Νέα Τμήματα
 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 17 Σεπτεμβρίου. Από 19€/μήνα Ρομποτική για κάθε μαθητή!!


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΠΥΛΑΙΑ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ - ΘΕΡΜΗ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΥΟΣΜΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)

Αγαπητοί Γονείς

Φέτος ειδικά έχουμε τριών ειδών τμήματα απο τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο παιδί σας.

Α) ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ για κάθε μαθητή
ναι ! με 19€/μήνα ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ για κάθε μαθητή, δύο ώρες το μήνα .
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι με ακτίνες UV αποστειρώνονται oλα τα LEGO πριν απο κάθε μάθημα.

Β) ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ με τέσσερες ώρες το μήνα,από 29€/μήνα.

και
Γ) ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΚΤΩ! ώρες το μήνα για τα παιδιά που "το έχουν" και θέλουν το κάτι περισσότερο
τέσσερες ώρες το μήνα κατασκευές και τέσσερες ώρες το μήνα προγραμματισμός, με 49€/μήνα.Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές-μαθήτριες,

ένα σύγχρονο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Βιωματικής Ρομποτικής λειτουργεί στη Θέρμη στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αίθουσα ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ (περιοχή PRAKTIKER Δειτε το Χάρτη στο τέλος)

Υπεύθυνος εργαστηρίου Κυριακάκης Ζήσης Προγραμματιστής-Μαθηματικός Παν/μίου Ζυρίχης


Επίσης λειτουργούν ήδη τμήματα για μαθητές Α' Β' Γ' Δ' Ε' Στ' Δημοτικού και Γυμνασίου (και Νηπιαγωγείου) γιατί... τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικές κατασκευές, έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.
Μαθήματα μία ώρα την εβδομάδα ή δύο έκπαιδευτικές ώρες κάθε δεκαπέντε μέρες.

Νέα τμήματα Δημοτικού-Γυμνασίου αρχίζουν σχεδόν κάθε μήνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για το ενδιαφέρον σας

Τα δίδακτρα καταβάλλονται στην αρχή του μήνα.
Για την συνεχή ενημέρωσή σας, μπορείτε να γίνετε μέλος στην σχετική Ομάδα μας στο facebook www.facebook.com/groups/robokalamaria/
 
Με ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ και στο σπίτι.
 
 
 
και για προνήπια

Ειδικά τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για προνήπια (4-5 ετών) με παρουσία του γονέα σε όλη την διάρκεια του μαθήματος.

Δωρεάν προσφέρουμε ένα δοκιμαστικό μάθημα

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο 2314-032587

Τα μαθήματα γίνονται 4 ώρες το μήνα,
Δίδακτρα από 29€/μήνα


ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να δοκιμάσει, ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ γνωριμία με την Εκπαιδευτική ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ χωρίς καμιά σας υποχρέωση.
Νέα Τμήματα
 
Στη βιωματική ρομποτική οι μαθητές μας εξασκούνται στη :
Φυσική (μελέτη της κίνησης, μελέτη της επίδρασης της τριβής, μελέτη της σχέσης των δυνάμεων, μεταφορά ενέργειας κ.α)
Μαθηματικά και Γεωμετρία (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος κ.α)
Μηχανική (κατασκευή, έλεγχος και αξιολόγηση μηχανικών λύσεων κ.α) Τεχνολογία (τεχνολογικός αλφαβητισμός κ.α)
Ο συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές, γνωστικές περιοχές (τεχνολογία, τέχνη, περιβάλλον, κοινωνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες) με διαθεματικά project (συνθετικές εργασίες) κ.λπ
 
 
 
Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Αφενός μεν, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ για τα παιδιά τρόπο.
Για την συνεχή ενημέρωσή σας, μπορείτε να γίνετε μέλος στην σχετική Ομάδα μας στο facebook www.facebook.com/groups/robokalamaria/
Εναρξη μαθημάτων-εγγραφών 17 Σεπτεμβρίου. ΕΓΓΡΑΦΗ 20 ΕΥΡΩ
 
Νέα Τμήματα
 
 

Παιδαγωγική προσέγγιση και εκπαιδευτική φιλοσοφία

Ο καθηγητής S. Papert (M.I.T. USA) εισήγαγε την έννοια του construction: (μαθαίνω ευκολότερα μέσα από την κατασκευή – constructionism), σε συνεργασία με την εταιρεία LEGO

ανέπτυξε την πλατφόρμα ρομποτικής τα γνωστά σε όλο τον κόσμο Lego Mindstorms for schools. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Tufts και Carnegie Mellon έχουν αναπτύξει μαθήματα με σκοπό την εισαγωγή των στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η παιδαγωγική προσέγγιση θεωρεί τον μαθητή ως μέρος ενός συνόλου στο οποίο έχει ενεργή συμμετοχή ενώ παράλληλα διατηρεί τον διακριτό του ρόλο (ως κατασκευαστής, προγραμματιστής, συντονιστής κ.λπ. της ομάδας). Ευνοείται και ενθαρρύνεται έτσι η ανάπτυξη κοινωνικών χαρακτηριστικών των μαθητών (η πλέον σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση) ενώ ως γνωστικές και τεχνικές δεξιότητες ( skills) αναφέρουμε ενδεικτικά την:

Σχεδίαση και κατασκευή μηχανών χρησιμοποιώντας κατάλληλα υλικά (Τεχνολογία).
Χρήση λογισμικού και δομών προγραμματισμού για την κίνηση και τον έλεγχο των μηχανών –κατασκευών (Πληροφορική).
Τον υπολογισμό φυσικών ποσοτήτων που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία των κατασκευών όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα (Φυσική).
Αξιοποίηση τεχνικών επίλυσης προβλήματος.
Διατύπωση και έλεγχο υποθέσεων.
Αυτοεπίγνωση και έλεγχος της πορείας της εργασίας τους.Σε ποιους απευθύνεται
Σε μαθητές που λαχταρούν να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας , που έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η τεχνολογία και οι αυτοματισμοί στην καθημερινή τους ζωή και που θέλουν να δημιουργήσουν και οι ίδιο τους δικούς τους «έξυπνους» αυτοματισμούς και ρομπότ. Σε γονείς που διακρίνουν στο παιδί τους μια ιδιαίτερη κλίση στα θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής αλλά δεν μπορούν να του δώσουν οι ίδιοι τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να εκπαιδευτεί.


Τι είναι η βιωματική ρομποτική
Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.
Στη συνέχεια προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους ενώ παράλληλα έχουν δουλέψει συλλογικά έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.
 
 
 
Facebook   Twitter   Youtube
 
 
  © 2016 Διακτινισμός Όροι ΧρήσηςΠροσωπικά δεδομένα ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ
στη Θέρμη στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Under construction)
Τηλ. 2314-032587

e-mail r[email protected] www.diaktinismos.gr/robo-kalamaria
 
 
 
Δεν είναι απαραίτητο να έχουν οι μαθητές Lego στο σπίτι τους.
Αν όμως έχουν αυτό είναι πλεονέκτημα.
 
 
  "Η εξυπνάδα είναι και ..εξάσκηση!"
Diaktinismos®
Νέα Τμήματα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Λειτουργούμε μόνο τις ώρες των μαθημάτων
Για την συνεχή ενημέρωσή σας, μπορείτε να γίνετε μέλος στην σχετική Ομάδα μας στο facebook www.facebook.com/groups/robokalamaria/
Ευχόμαστε μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ (αίθουσα ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ Ισόγειο)
ΒΙΟ.ΠΑ. Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, Πυλαία, ΤΚ 55535
Τηλ 2314-032587Νέα Τμήματα


Ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με τη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ γι΄αυτό οι χώροι μας είναι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ και όχι ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

-- Μόνο στο εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ, η εκπαίδευση και οι κατασκευές συνεχίζονται με το ειδικό βαλιτσάκι ρομποτικής και στο σπίτι!!

-- Μόνο στο ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟ κάθε παιδί-μαθητής μας εργαζεται στο δικό του-ατομικό ΣΕΤ ρομποτικής και ατομικό υπολογιστή και ΟΧΙ ομαδικά γύρω από εναν πάγκο, σε μία ή δύο κατασκευές(ΣΕΤ) όπου δουλεύουν οι 3-4 μεγάλοι με τον εκπαιδευτή και οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούν!

-- Είμαστε το μονο εργαστήρι Ρομποτικής το οποίο προέρχεται από το χώρο της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και του προγραμματισμού και είμαστε ΜΕΛΟΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΠΒΕ).

-- Μόνο στο ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟ πρώτος ΣΤΟΧΟΣ μας είναι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ και όχι οι ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ.ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι κατωτέρω φωτογραφίες είναι, από τις παρουσιάσεις των ΕΡΓΑΣΙΩΝ-PROJECTS ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ των μαθητών μας στο τέλος της χρονιάς στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Diaktinismos ©
ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ ιδρυτικό μέλος της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ